Zor iş değildir. İşi öğrenip yapabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin okuduğundan emin olduğunuz bir format da yakalarsanız aynı formatta sürekli yeni içerik üretebilmeniz daha da kolay olur. Üstelik dil bütünlüğünü de sağlamış olursunuz. İçerik üretmeye sürekli zaman ayıramıyacaksanız profesyonel yardım almanızı öneririz. Hani, araba kullanmayı biliyorsunuzdur, tecrübelisinizdir ama haftada bir kez yarım gününüzü ayırıp 200 km ötedeki bir şehre gidip gelmeye ayıracak zamamınız yoktur ya. Gidilmesi de gerektiği için siz değil de bir çalışanınız gidip gelebilir ya da sürekli gidip gelen bir işletmeden hizmet alabilirsiniz.
"Vakit ayırabilsem yapacağım" düşünceniz bir kaç hafta boyunca meyvelerini vermediyse bu işi outsource etmeniz iyi olabilir. İçerik üretimini konusunda uzman bir kuruluşa vermeden önce aşılması gereken engellerden biri de "benim işimi benim kadar bilemez" düşüncesinin oluşturduğu dev dirençtir. Elbette işinizi sizin kadar bilemezler. Ancak içerik, hedef kitleye uygun bir dille yazılmış sınırlı bir bilgi kümesidir. Başka bir deyişle her bir ürün ya da hizmet için 8-10 tane sorunun yanıtıdır. Siz bu soruları sözlü olarak ya da çalakalem yanıtlasanız bile içerik yönetimi uzmanları sizin yazdıklarınızı hedef kitleye uygun bir dile çevirip yayına hazır hale getirebilirler.
İçerik bir kez yayınlandıktan sonra olay bazlı (ürün ya da hizmet özelliklerinin, görüntüsünün değişmesi) ya da dönemsel güncellenmesi"ile içeriğin güncel tutulması, deyim yerindeyse "yaşatılması" geliyor. Çünkü hedef kitlenizi yaşayan içerik, yaşayan ve sürekli güncellenen web tasarım cezbediyor.
Buraya kadar gerçekleştirdiklerinize bir de arama motorlarından bulunabilmeniz için anahtar kelimeleri içeriğinizde uygun bir dille geçirirseniz neredeyse tamamdır.
Eğer internet reklamcılığı kullanmaya karar verdiyseniz, içeriğinizle reklamda kullanacağınız kelimelerin uyuşmasını sağlamanız iyi olur. Uyum isabet oranını artıracağı için reklam maliyetlerinizi de düşürecektir.
Son olarak internet sitenizde, web sitenizde yayınlayacağınız içeriğinizin birbiriyle ilişkilendirilmesini "iyi" yapmalısınız. Örneğin belirli bir kaç paragrafı sürekli yazmak yerine, bu paragrafa gidilmesi gereken yerlerde bağlantı vererek ulaşılmasını sağlayabilirsiniz. İçerik üretimi sürecinin ilk versiyonunun tamamlanması için içeriğin akışının hedef kitlenizin karar vermesini kolaylaştıracak biçimde olması yeterlidir.
Web sitenizde ve web tasarımınızda yayına aldığınız içeriğinizi Google Analytics gibi araçlarla izleyerek ziyaretçi davranışının ne şekilde meydana geldiğini gözleyip, gerekli iyileştirmelerle bu akışı;
* ticari bilinirliğinizi artıracak
* ürün ya da hizmetlerinize talep yaratacak
* ürün ya da hizmetlerinizin online satışını artıracak
biçimde düzenleyebilirsiniz.
Bize Projenizden Bahsedin
Bir Sorunuz mu Var?
Profesyonel ekibimizle birlikte soracağınız her soruyu cevaplayacağımızdan emin olun.